Interessant:

Mobieltje als robotvriend

nieuws 21 maart 2008 om 09:30

Het Japanse bedrijf Softbank Mobile brengt volgende maand een mobieltje uit die in een robot kan veranderen en waarmee je gesprekken kan voeren. De telefoonrobot wordt geproduceerd door Toshiba.

De robot, met de naam Softbank 815T PhoneBraver, ziet er uit als een normaal mobieltje, alleen dan met afneembare armen en benen. Deze kan hij overigens niet bewegen; wel kan hij op het scherm verschillende gezichten vertonen.

Verder beschikt de mobiele robotvriend over kunstmatige intelligentie waarmee hij de gewoontes van de beller bestudeert. Hij houdt bijvoorbeeld bij hoe vaak je iemand belt; als dat heel vaak op een dag voorkomt, vertelt hij je dat 'je je vriendin wel heel erg vaak belt'.

Ook is het mogelijk om simpele gesprekjes met je mobiele vriend te voeren: je kan op zijn opmerkingen reageren met simpele antwoorden zoals ja of nee.

Softbank 815T PhoneBraver

De PhoneBraver komt in april op de Japanse markt. Het is niet waarschijnlijk dat het product in Nederland wordt uitgebracht.

Sony bracht in 2007 in Japan ook de Sony Rolly uit, een combinatie tussen een kleine robot, een boombox en een mp3-speler.

De Telegraaf