Interessant:

Bluetooth headset voor mono en audio

nieuws 6 maart 2008 om 08:30

Plantronics komt met de nieuwe Voyager 855, de eerste Bluetooth headset waarmee gebruikers eenvoudig van mono naar stereo kunnen switchen.

De headset is voorzien van AudioIQ DSP (digital signal processing) geluidsreductietechnologie en bedoeld voor mobiele telefoons met mp3-speler.

De Voyager 855 is uitschuifbaar en biedt uitstekend geluid voor respectievelijk telefoongesprekken en het luisteren naar muziek via met Bluetooth uitgeruste mobiele telefoons met A2DP stereo. De headset, de lichtste in zijn soort, beschikt over intelligente eigenschappen waardoor het geluid helderder dan ooit overkomt.

Met de losse stereokabel kan de gebruiker de Plantronics Voyager 855 eenvoudig aanpassen aan zijn voorkeuren, mono voor communicatie - of stereo voor entertainment. De speciaal ontworpen oordoppen sluiten nauw aan op de gehoorgang van het oor waardoor ieder ongewenst achtergrondgeluid wordt buitengesloten.

Plantronics Voyager 855

De geluidsisolerende oordoppen en de stereokabel zorgen voor zowel een glashelder draadloos stereogeluid tijdens het luisteren naar digitale muziek als een volwaardig telefoongeluid tijdens gesprekken. Als de stereokabel op de headset is aangesloten biedt hij draadloze AVRCP remote control functies. Hierdoor kun je via de headset doorgaan naar een volgend muzieknummer. Plantronics' stereo multipoint technologie wijst gebruikers op binnenkomende gesprekken. Zij kunnen dankzij deze technologie eenvoudig wisselen tussen muziek en gesprekken.

Door de tweede oordop of de kabel te verwijderen kan de headset fungeren als een hoogwaardig mono Bluetooth apparaat. "De stereokabel van de Voyager 855 en de oordoppen vervangen de 'vinger in het oor' die we allemaal gebruiken om achtergrondgeluiden te blokkeren," zegt Eric Extier, hoofd consumentproducten in Europa bij Plantronics.

"Consumenten bewegen zich op het ene moment in lawaaierige, drukke omgeving en op het andere moment in een rustige omgeving terwijl ze bellen, een voicemail afluisteren of van muziek op hun telefoons genieten," aldus Extier. "Of u uw telefoon vanuit een café of in een taxi gebruikt, u wilt duidelijk verstaanbaar zijn. U moet, ongeacht waar u een gesprek aanneemt - op een luchthaven, in een taxi of in de straat, duidelijk horen én gehoord worden; wij hebben een aanpasbare oplossing voor deze behoefte."

De hoofdtelefoon heeft een verstelbare spreekbuis die zorgt voor een betere geluidskwaliteit. De spreekbuis is tevens een alternatieve manier om oproepen aan te nemen en te beëindigen. De aanwezigheid van een microfoonbuisje zorgt ervoor dat de microfoon dichter bij de mond kan worden geplaatst voor direct stemontvangst. Als de spreekbuis terug wordt geschoven, wordt het telefoongesprek beëindigd en/of de muziekselectie hervat.

portablegear.nl