Interessant:

Sagem pakt flink uit op WMC congres

nieuws 14 februari 2008 om 12:48

Sagem heeft op het Mobile World Congress in Barcelona tientallen nieuwe producten aan de pers laten zien. Design, ook bij de entry-level handsets, neemt een belangrijke plaats in. De door Sagem getoonde partnerships met (mode)merken, zoals Porsche en Oxbow, sluit hier uitstekend op aan.

Opvallend is dat ook de telefoons voor het prepaid-segment steeds betere features krijgen. Camera's van meer dan 1,3 megapixel zijn geen uitzondering. Bluetooth, mp3- en videoplayback zijn ook steeds vaker in het instapsegment standaard.

Naast een uitgebreid portfolio van toestellen die zeker in Nederland op de markt komen toonde Sagem ook toestellen met geavanceerde technieken zoals UMA, NFC en DVB. Met UMA kan de mobiele telefoon thuis of op kantoor bijvoorbeeld gebruikt worden om te bellen over het internet. NFC (Near Field Communications) is een techniek die onder andere gebruikt wordt voor mobiele betaaldiensten. DVB ten slotte is een technologie om televisie te kijken op je mobiele telefoon.

Door nu al toestellen met deze technologieën op de plank te hebben kan Sagem snel inspelen op diensten die operators willen gaan aanbieden. Een combinatie tussen digitale televisie van KPN en Sagem zou dan ook heel goed mogelijk kunnen zijn.

Speciale vermelding verdienen de Sagem My231X en Sagem My234X die maar liefst een standbytijd hebben van 18 (!) dagen.

portablegear.nl