Interessant:

Software-upgrade voor de iPod touch

nieuws 16 januari 2008 om 10:30

Apple heeft een belangrijke software-upgrade voor de iPod touch aangekondigd. Dankzij deze upgrade is de iPod touch niet alleen de beste iPod, maar ook een van de meest hoogwaardigde draagbare Wi-Fi-apparaten. Naast Safari, de bekende browser voor draagbare apparatuur, biedt de upgrade nog vijf nieuwe programma's: Mail, Maps, Aandelen, Weer en Notities.

Ook kunnen gebruikers nu webfragmenten aanmaken en het beginscherm naar wens aanpassen. De nieuwe iPod touch-modellen die worden geleverd, zijn al voorzien van deze software-upgrade. Bestaande iPod touch-gebruikers kunnen de software-upgrade voor 17.99 Euro aanschaffen en downloaden via iTunes (www.itunes.com/nl).

"Dankzij deze fantastische nieuwe programma's is de iPod touch niet alleen de beste iPod, maar ook 's werelds beste draagbare Wi-Fi-apparaat", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met de revolutionaire aanraakgevoelige interface en software en het schitterende 3,5-inch scherm is de iPod touch hard op weg om de standaard van de 21e eeuw op het gebied van draagbare Wi-Fi-apparatuur te worden."

Het programma Mail is een e-mailclient die HTML ondersteunt en die op de achtergrond e-mail van een POP3- of IMAP-e-mailaccount ophaalt. Behalve de tekst worden ook eventueel meegestuurde foto's en afbeeldingen getoond. Het programma kan met een paar klikken worden geconfigureerd voor Google Gmail, Yahoo! Mail, .Mac Mail en de meeste POP- of IMAP-e-maildiensten.

Met Maps kunnen gebruikers via Wi-Fi-basisstations in de buurt hun huidige locatie laten bepalen en dit als begin- of eindpunt voor een routebeschrijving instellen. Ook belangrijke locaties in de buurt zijn in een handomdraai gevonden. Gebruikers kunnen actuele verkeersinformatie opvragen en plattegronden op een kaart, als satellietbeeld of in de hybride weergave bekijken. De hybride weergave is een combinatie van de kaart- en satellietweergave, waarbij de namen van grote wegen en straten op een satellietafbeelding worden getoond.

Met de programma's Aandelen en Weer kunnen gebruikers snel de allerlaatste aandelenkoersen en de actuele weersinformatie bekijken. En met Notities kunnen gebruikers onderweg al hun hersenspinsels op de iPod touch vastleggen via het slimme toetsenbord.

Ook kunnen gebruikers het beginscherm geheel naar eigen inzicht aanpassen door nieuwe symbolen toe te voegen en de symbolen in een andere volgorde weer te geven. Ze kunnen maar liefst negen beginschermen aanmaken en eenvoudig van het ene naar het andere beginscherm overschakelen. En dankzij de nieuwe functie voor het maken van webfragmenten kunnen ze zelfs hun eigen symbolen in het beginscherm plaatsen. Hierdoor hebben ze snel toegang tot hun favoriete websites, zodat ze altijd op de hoogte zijn van het laatste (sport)nieuws, de blogs van vrienden kunnen bijhouden, kunnen kijken welke films er momenteel draaien, enzovoort.

Doordat de iTunes Store nu ook de mogelijkheid biedt om films te huren, kunnen iPod touch-gebruikers de door hen gehuurde films van de computer naar de iPod touch overbrengen en deze vervolgens op hun gemak op het 3,5-inch scherm bekijken. Gebruikers kunnen bovendien via hoofdstukken door de film bladeren, een andere taal instellen en, indien beschikbaar, ondertiteling weergeven.

De software-upgrade voor de iPod touch is per direct beschikbaar. De nieuwe iPod touch-modellen die worden geleverd, zijn al voorzien van deze software-upgrade. Bestaande iPod touch-gebruikers kunnen de software-upgrade voor 17.99 Euro aanschaffen en downloaden via iTunes (www.itunes.com/nl). Het huren van films via de iTunes Store is uitsluitend mogelijk in de Verenigde Staten.

portablegear.nl