Interessant:

De beste navigatiesystemen 2007

nieuws 29 november 2007 om 09:30

HetBesteProduct.nl heeft een onderzoek gedaan naar de beste fabrikanten van navigatiesystemen. Daarvoor hebben zij uit 35 Europese vakbladen 457 reviews en testen van navigatiesystemen geanalyseerd.

De magazines verschenen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland in de periode van januari 2004 tot en met oktober 2007.

Uit de analyse blijkt dat TomTom de beste navigatiesystemen maakt. De Nederlandse fabrikant steekt op alle fronten boven de concurrentie uit. TomTom heeft het beste gemiddelde van het actuele aanbod, het hoogste gemiddelde in 2006 en 2007 en vijf navigatiesystemen in de top 10 aller tijden. De Europese deskundigen van vak- en consumentenbladen zijn duidelijk in hun oordeel: TomTom maakt de beste navigatiesystemen.

Het actuele aanbod navigatiesystemen van TomTom wordt door de Europese deskundigen gemiddeld beoordeeld met een gemiddelde score van 7,59. Daarmee blijft de Nederlandse navigatieproducent de directe concurrent Garmin een flink stuk voor.

Garmin is een goede nummer twee op de lijst. De tien actuele navigatiesystemen van Garmin worden door de Europese deskundigen van vak- en consumenten gemiddeld beoordeeld met een 7,32.

Uit het onderzoek naar de beste navigatiesystemen 2007 van HetBesteProduct blijkt dat de modellen die het kleine Franse ViaMichelin op de markt brengt, allemaal heel behoorlijk scoren bij de Europese deskundigen. De gemiddelde score van vier actuele modellen komt uit op 7,28.

Het Taiwanese Mio kent de meest grillige beoordelingen door Europese deskundigen van alle fabrikanten van navigatiesystemen in het onderzoek van HetBesteProduct.nl. Enkele modellen worden door de experts zo laag beoordeeld, dat Mio gemiddeld genomen onderaan de ranglijst bungelt. De zes actuele modellen in het onderzoek scoren gemiddeld een 6,58. Van de vijf grote fabrikanten behaalt Mio daarmee het laagste resultaat.

Misschien komt aan de vaak magere scores van de Mio-navigatiesystemen een einde nu het steun krijgt van Navman. Moedermaatschappij Mitac heeft in 2007 Navman namelijk overgenomen van Brunswick. Door de krachten van Mio en Navman te bundelen wil Mio een aanval doen op marktleiders TomTom en Garmin.

Voor Navman is het te hopen dat zij ook een kwaliteitsimpuls krijgen door de overname, want de Europese deskundigen zijn niet zo lovend over de Navman navigatiesystemen. Uit het onderzoek van HetBesteProduct naar de beste producent van navigatiesystemen 2007 blijkt dat Navman een stuk lager dan gemiddeld scoort. De acht actuele modellen worden door de deskundigen van Europese vakbladen gemiddeld beoordeeld met een 6,59. Dat is een vol punt minder dan TomTom en ook een stuk lager dan Garmin.

hetbesteproduct.nl