Interessant:

Imation en Philips in actie tegen kopieerheffing

nieuws 6 november 2007 om 11:27

Schijfjesmaker Imation Europa dient een klacht in bij de EU tegen de Nederlandse thuiskopieregeling. Philips protesteert tegen een Spaanse kopieerheffing.

Imation vindt de regeling 'strijdig met het vrij verkeer van goederen, ene van de hoekstenen van het EU-verdrag.' Volgens Brian Plummer, directeur van Imation in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) betalen consumenten en bedrijven voor beschrijfbare cd's en dvd's veel meer dan noodzakelijk is.

Imation eist daarom dat de Nederlandse regering de voorwaarden uit de Europese Auteursrechts-richtlijn ook in Nederland gaat toepassen. Als dat niet gebeurt, dan zal de overheid de financiële aansprakelijkheid moeten vergoeden voor de schade die de rechthebbenden naar eigen zeggen oplopen.

Volgens een jurist van Imation negeren ook veel andere lidstaten de verplichtingen van de Europese Auteursrecht-richtlijn. Als gevolg daarvaan heeft ook Philips vorige week een aanklacht ingediend bij de Europese Commissie tegen een kopieerheffing in Spanje.

WebWereld