Interessant:

Keypad problemen S500i opgelost

nieuws 25 oktober 2007 om 09:48

De problemen met brekende toetsen op de Sony Ericsson S500i en de Sony Ericsson W580i zijn definitief opgelost. Dit deelde Sony Ericsson gisteren mee aan Mobile Cowboys.

Bij zowel de S500i als de W580i brak sporadisch de laklaag op de toetsen van het keypad. Het probleem was te wijten aan een te dunne laklaag. Een verdubbeling van de laklaag verhielp het probleem slechts ten dele. Uiteindelijk heeft Sony Ericsson besloten om de toestellen te voorzien van een geheel nieuw materiaal.

Harold de Kort van Sony Ericsson Nederland tegenover Mobile Cowboys: "Na de eerste constatering van het breken van de laklaag op de toetsen, heeft men de stevigheid van het materiaal (de lak) verdubbeld."

Hij vervolgt: "Later hebben we geleerd dat het probleem flink was gereduceerd, maar dat in enkele gevallen de laklaag alsnog kon breken. Vervolgens heeft men een geheel nieuw materiaal uitvoerig getest waarbij geen breuk meer is voorgekomen. De W580i en S500i zijn respectievelijk vanaf week 34 en 37 met dit nieuwe materiaal uitgevoerd en bij testen is geen uitval geconstateerd.De W580i en S500i met gebroken laklaag op de toetsen die door klanten worden aangeboden, worden vanzelfsprekend kostenloos hersteld."

Mobile Cowboys