Interessant:

Weer eDonkey servers uit de lucht

nieuws 21 september 2007 om 11:07

De muziekbranche heeft in Duitsland een grote overwinning geboekt in de strijd tegen illegaal downloaden. De Duitse tak van de International Federation of Phonographic Industry (IFPI) heeft met succes een groot Duits eDonkey knooppunt offline weten te halen.

De Duitse IFPI richt zijn pijlen al geruime tijd op aanbieders van hubs en servers waarop de illegale netwerken draaien. Dit jaar zijn er al 16 eDonkey servers in Duitsland offline gehaald. Woensdag maakte de IFPI bekend in een klap 6 servers uitgeschakeld te hebben.

Officieel is eDonkey al ruim een jaar offline. Vorig jaar september stopte Metamachine, het bedrijf achter eDonkey, namelijk de verspreiding van de software. Toen waren er al talloze schikkingen met de platenindustrie getroffen met een totaalwaarde van 23 miljoen euro.

Downloaders blijven de oude eDonkey software echter gewoon gebruiken. Bovendien zijn er alternatieve programma's om het eDonkey netwerk te raadplegen. Afgelopen juli eiste het Openbaar Ministerie nog 5000 euro boete tegen vijf beheerders van dowloadsites met links naar illegaal materiaal op het eDonkey netwerk.