Interessant:

Dating service met locatiebepaling

nieuws 26 september 2002 om 07:49

Het Amerikaanse bedrijf Ticqle heeft een innovatieve mobiele contactdienst bedacht. Zodra je fysiek in de buurt bent van iemand die dezelfde interesses heeft als jij, krijg je een seintje op je GSM of communicator.

Het werkt erg eenvoudig. Op de site van Ticqle geef je je eigen interesses en voorkeuren op. Dit zogenaamde userprofiel wordt opgeslagen in een database. Zodra iemand, die zich daadwerkelijk bij jouw in de buurt bevindt, matcht met jouw userprofiel krijg je een berichtje. Vervolgens kun je contact leggen door berichtjes te sturen enzovoort.

Het vernieuwende van de dienst is dat er gebruik gemaakt wordt van locatiebepalingstechnieken. Ticqle geeft je alleen een seintje als je match ook fysiek in de buurt is. Hierdoor hoef je geen afspraakjes te maken, maar kom je gewoon mensen tegen terwijl je je dagelijkse bezigheden doet.

In eerste instantie is Ticqle alleen beschikbaar in de verenigde staten. Plannen voor een soortgelijke dienst in Europa zijn er nog niet, maar bij succes zal dat zeker niet uitblijven.

portablegear.nl