Interessant:

Apple maakt eerste iPhone-partners bekend

nieuws 23 augustus 2007 om 10:46

Bijna twee maanden nadat de iPhone gelanceerd werd in de Verenigde Staten, heeft Europa duidelijkheid over de verkrijgbaarheid van deze smartphone van Apple. Mobiele operators O2, Orange en T-Mobile hebben namelijk een overeenkomst met Apple gesloten.

O2, Orange en T-Mobile brengen de iPhone als eerste in hun thuisland uit, respectievelijk in Engeland, Frankrijk en Duistland. Door de exclusieve deal tussen Apple en de mobiele operators, kunnen andere operators de iPhone niet aan hun assortiment toevoegen. De definitieve deals worden bekend gemaakt tijdens elektronicabeurs IFA in de Duitse hoofdstad Berlijn, dan wordt ook de precieze lanceringsdatum bekend.

In Amerika wist Apple zeer gunstige voorwaarden voor zichzelf te bedingen, zo wordt de iPhone zonder de gebruikelijke toestelsubsidies verkocht en Apple deelt flink mee in de opbrengsten uit data- en spraakdiensten. Iedereen die in Amerika met een iPhone wil bellen is verplicht een tweejarig abonnement af te sluiten bij mobiele operator AT&T.

Het is nog onduidelijk wat de toestelprijs en minimale contractduur in Europa zal worden. Apple heeft al aangegeven niet van plan te zijn om toestelsubsidiėring op de iPhone toe te staan, bovendien krijgt Apple een tiende van de opbrengsten uit data- en spraakdiensten.

Nederlanders zullen nog tot 2008 moeten wachten op de iPhone.

Webwereld