Interessant:

Sony T200 en T70 reageren op glimlach

nieuws 22 augustus 2007 om 17:07

Sony introduceert nieuwe Cyber-shot camera’s met een opmerkelijke nieuwe technologie. De nieuwe modellen in de T-serie beschikken over ‘Smile Shutter’, waardoor de camera reageert op lachende mensen!

Vandaag kondigde Sony zowel de T200 als de T70 aan. Beide camera's zijn uitgerust met glimlachherkenning. De introducties in de T-serie beschikken verder over een breedbeeld lcd-touchscreen. Door één of meerdere gezichten op het scherm aan te raken, wordt zowel de nieuwe Smile Shutter-technologie als de automatische Face Detection geactiveerd.

Sony DCS T200

De Smile Shutter-technologie zorgt ervoor dat er een foto wordt gemaakt zodra de in beeld genomen mensen lachen. De camera wacht net zo lang met afdrukken totdat er lachende gezichten op staan. Een handeling van degene achter de camera is niet nodig. Face Detection verzorgt automatisch de juiste scherpte- en belichtingsinstellingen voor een perfecte foto.

Sony DCS T70

Beide camera’s hebben een 8,1 megapixels processor. De T200 heeft een scherm van 3,5 inch groot en beschikt over 5x optische zoom. De T70 heeft 3x optische zoom en het scherm is 3 inch.

Naast de nieuwe T-modellen introduceerde Sony ook de H3. De nieuwe H3 is de meeste compacte Cyber-shot ooit met een Carl Zeiss-lens geschikt voor 10x optische zoom. De 8,1 megapixel camera meet 106 x 68,5 x 47,5 mm en weegt nog geen 250 gram.

Sony DCS H3

De Advanced Sports Shooting mode zorgt dankzij een hoge 1/2000 sec sluitertijd voorspellende autofocus voor haarscherpe beelden van snelbewegende onderwerpen. Daarnaast beschikt de H3 over verbeteringsfuncties, waarmee foto’s zijn aan te passen zonder een pc of editing-software.

Alle drie de nieuwe Cyber-shot camera’s beschikken over dubbele antiwazigheidstechnologie. Dit komt van pas bij fotomomenten waarbij de condities, zoals lichthoeveelheid, niet ideaal zijn. De technologie zorgt voor heldere, scherpe afbeeldingen doordat stabilisatie gecombineerd wordt met een hoge gevoeligheid (ISO-waarde 3200). Wanneer foto’s zonder flits worden genomen zorgt Sony Clear RAW noise reduction ervoor dat de hoeveelheid ruis op de afbeelding minimaal is.

De High Definition-beelden die gemaakt zijn met de camera’s kunnen eenvoudig op een BRAVIA of HD ready-scherm worden getoond. De diashow is te voorzien van voorgeprogrammeerde muziekstukken, of zelf te kiezen mp3-muziek. Photo TV HD zorgt ervoor dat stilstaande beelden scherp worden weergegeven op schermen die voor bewegend beeld zijn geoptimaliseerd.