Interessant:

Eerste finalisten voor NK Mobielwerpen bekend

nieuws 15 augustus 2007 om 16:46

De eerste voorronde van het NK Mobielwerpen 2007 zit erop. In Utrecht streden meer dan 170 deelnemers om een plaats in de finale van het NK Mobielwerpen. De winnaars vertegenwoordigen Nederland op het WK Mobielwerpen in Finland.

Utrecht was de eerste stad waar de voorrondes werden gehouden. Na Utrecht worden er voorrondes gehouden in Groningen, Maastricht, Rotterdam en Amsterdam. De uiteindelijke winnaar van het NK Mobielwerpen wordt 24 augustus bepaald in Amsterdam, de winnaars worden direct na de finale met de limousine van DI-RECT naar Schiphol gebracht. Vanaf Schiphol vliegen zij gelijk door naar het Finse Savonlinna, van oudsher de plaats waar het WK Mobielwerpen wordt gehouden.

Officiële mobielwerp-kooi

Het NK Mobielwerpen kent drie categorieën, afstandwerpen voor mannen, afstandwerpen voor dames en de freestyle ronde. In Utrecht ging Douwe Tuppinga ervandoor met de hoofdprijs bij het afstandwerpen voor mannen. Tuppinga gooide, zoals hij zelf zei, een ouwe Siemens 63,05 meter ver weg. Dit leverde hem een plaats in de finale op en hij won ook een Nokia 6300 met Hi PrePay sim.

Winnaars op de foto met rapper Yes-R en TMF VJ Nikkie Plessen

Desiree Verburg is de eerste vrouwelijke finalist voor het NK, zij gooide een afstand van 39,05 meter. Dit leverde haar, naast de finaleplaats, een Pink Edition van Nokia 7373 op.

Taco Cohen werd met 18 punten eerste in de categorie freestyle, hiermee won hij een Sony Ericsson W880i. Uiteraard maakt ook Cohen kans om Nederland te vertegenwoordigen in Finland, op het onderdeel Freestyle.