Interessant:

Nieuwe EU regels leiden niet tot goedkoper mobiel bellen

nieuws 15 augustus 2007 om 08:06

Onderzoek van de A&B Groep wijst uit dat de nieuwe Europese regels rondom mobiel bellen in het buitenland niet altijd leiden tot goedkopere gesprekken. Volgens de onderzoekers zijn er nog veel verschillen in tarieven tussen de Europese mobiele operators.

De Europese Commissie gaf onlangs nog aan tevreden te zijn over de tariefverlagingen voor mobiel bellen in het buitenland. Door de nieuwe Europese regels moeten mobiele operators zich houden aan een maximumtarief van 49 eurocent per minuut voor uitgaande gesprekken in het buitenland.

De Europese Commissie houdt er geen rekening mee dat operators de gespreksduur vaak op hele of halve minuten afronden, volgens de A&B Groep. Door deze onvoordelige afronding van de gespreksduur vallen mobiele gesprekken in het buitenland vaak tegen, voor Europese consumenten zijn de daadwerkelijke kosten voor gebruik van de mobiele telefoon onduidelijk.

Randy Riteco, voorzitter van de A&B Groep, pleit voor meer duidelijkheid over de daadwerkelijke kosten van mobiel bellen. Zo zou het opvragen van een gespecificeerd factuur in alle gevallen gratis moeten zijn.

NU.nl