Interessant:

Nokia Prism 7500 en 7900 naar NL

nieuws 7 augustus 2007 om 15:53

De Nokia 7500 Prism en de Nokia 7900 Prism komen toch naar Nederland. Met de Prism-telefoons introduceert Nokia een tweetal bijzonder stijlvol vormgegeven telefoons op de Nederlandse markt

De Nokia Prism is voor zowel mannen als vrouwen onweerstaanbaar en heeft een onconventioneel design met scherpe, architectonische hoeken en speciale kleuren met lichtbrekingseffect. De Nokia 7500 Prism en 7900 Prism zijn vanaf het derde kwartaal van 2007 verkrijgbaar, met een adviesprijs van 400 euro voor de 7900 Prism en 210 euro voor de 7500 Prism, exclusief belastingen en subsidies. Asymmetrie en geometrische lijnen vormen de basis van het ontwerp van de Nokia Prism. Dit komt duidelijk naar voren in het unieke, hoger liggende diamantvormige toetsenblok. Dit driedimensionale toetsenblok met textuurafwerking is geïnspireerd op de meest vooruitstrevende architectonische hoogstandjes, zoals het stadion van München, de bank van China en de winkel van Prada in Japan, en is daarmee visueel even aantrekkelijk als een speels modern gebouw van Sir Norman Foster of een klassiek motief van Chanel.

Het ontwerp verwijst naar diverse culturele fenomenen, waaronder de rebellie van de jaren vijftig, de punk uit de jaren zeventig en grafische albumcovers en deconstructivisme uit de jaren tachtig. Prism-telefoons zijn daarmee conceptuele designobjecten met een persoonlijk tintje. Ook de meest recente trends zijn vertegenwoordigd, bijvoorbeeld in de hoogglanzende afwerking van de Prism, die tevens is terug te vinden in een breed scala aan glanzende accessoires van diverse grote namen (Burberry Prorsum, Dior, Lanvin en Chanel).