Interessant:

Derde editie NK Mobielwerpen bijna van start

nieuws 6 augustus 2007 om 11:39

15 augustus start een nieuwe editie van het Nederlands Kampioenschap Mobielwerpen. In vijf voorrondes en een finale wordt bepaald wie Nederland mag vertegenwoordigen op het WK Mobielwerpen in Finland.

Volgens Yannick Greiner, Nederlands kampioen Mobielwerpen 2006, is het de kunst om de telefoon op de wind te laten zweven. "Dit bereik je alleen met de juiste telefoon; zwaar, klein en aërodynamisch. Na mijn worp op het WK in Finland heb ik het perfecte werptoestel gevonden, welke dat is houd ik geheim. Waarschijnlijk zal ik dit jaar mijn titel verdedigen. Een tipje van de sluier: het Nederlands record (77,40 meter) heb ik gegooid met een Nokia 3310."

Dit jaar worden de voorrondes gehouden in vijf grote studentensteden in Nederland; Utrecht, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Amsterdam. In Amsterdam vindt naast een voorronde ook de finale van het NK plaats. In deze finale strijden de nummers 1, 2 en 3 van iedere stad in elke discipline, tegen elkaar voor de hoofdprijs: Nederland vertegenwoordigen op het WK in Finland. De jury en presentatie is in handen van rapper Yes-R en TMF presentatrice Nikkie Plessen. De band DI-RECT verzorgt tijdens de finale in Amsterdam op 24 augustus een waanzinnig optreden. En als echte kampioenen worden de NK winnaars met de limousine van DI-RECT naar Schiphol gereden.

In Nederland zijn inmiddels meer mobieltjes dan inwoners. Zo’n 17 miljoen stuks. Jongeren ‘verslijten’ gemiddeld anderhalf mobieltje per jaar, volwassenen één per drie jaar. Omdat Hi ook aan het milieu denkt, kan men tijdens het Hi NK Mobielwerpen ook zijn oude toestel(len) inleveren – ook na afloop van de worp. Op locatie staan hiervoor speciale tonnen. Alle ingeleverde toestellen worden op duurzame en milieuvriendelijke wijze gerecycled.