Interessant:

Apple patenteert anti-diefstal technologie voor mobieltjes

nieuws 31 juli 2007 om 09:47

Apple heeft een anti-diefstaltechnologie gepatenteerd die ervoor zorgt dat gestolen mobieltjes niet meer opgeladen kunnen worden. Het is nog niet bekend wanneer Apple deze nieuwe techniek op zijn eigen Apple iPhone zal toepassen.

Om volledig gebruik te maken van de Apple iPhone, is het nodig om deze aan te sluiten op pc of Mac. Zodra de Apple iPhone, of iedere andere willekeurig smartphone, in verbinding staat met een computer zullen de twee apparaten gepaird worden. Dankzij Apple's techniek is het mogelijk om ervoor te zorgen dat smartphones alleen kunnen worden opgeladen na pairing met de thuiscomputer. Apple meent dat het ook mogelijk is om een basisversie van pairing te bewerkstelligen tussen smartphone en een gewone oplader.

Als gestolen mobieltjes en smartphones na diefstal niet meer opgeladen kunnen worden, zullen dieven gestolen toestellen niet meer kunnen verkopen. Als er geen markt is voor gestolen mobieltjes, zullen de diefstallen afnemen.

De anti-diefstaltechnologie van Apple zou toegepast kunnen worden op allerlei draagbare gadgets, zoals navigatiesystemen, mediaspelers en pda's.

textually.org


Gerelateerde producten