Interessant:

Watersporters vertrouwen teveel op hun mobieltje

nieuws 25 juli 2007 om 08:26

Nederlandse watersporters vertrouwen steeds vaker op hun mobiele telefoon, hierbij houden zij er geen rekening mee dat zij niet overal bereik hebben. De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) ziet dat watersporters steeds minder gebruik maken van de marifoon, een communicatiesysteem voor watersporters dat overal bereik heeft.

Het KNRM ziet vooral dat watersporters die op binnenwateren blijven, de marifoon inwisselen voor de mobiele telefoon. Zeevarende watersporters hebben over het algemeen wel een marifoon bij zich.

Volgens de KNRM vormt niet alleen het soms beperkte bereik van de gsm een probleem, ook het uitzenden van een noodsignaal is niet mogelijk met een gsm. Via de marifoon kan eenvoudig een noodsignaal worden uitgezonden, dat door omringende schepen en hulpverleners kan worden opgepikt. Ook het peilen van de locatie van een marifoon is veel makkelijker en sneller dan het peilen van de locatie via gsm.

Watersporters moeten weten dat een marifoon veel voordelen kan bieden, ondanks de hogere aanschafprijs en de noodzakelijke cursussen, aldus een woordvoerder van de KNRM.

NU.nl