Interessant:

Telefoonverkeer Sydney plat door boze man in tank

nieuws 18 juli 2007 om 10:21

Een oud-werknemer van een grote Australische operator was zo boos op zijn voormalige werkgever, dat hij begin deze week met een gepantserd legervoertuig zeven telefoontorens met de grond gelijk maakte.

John Patterson klaagde al jaren over hoofdklachten. Volgens Patterson waren de klachten het gevolg van de jarenlange blootstelling aan telefoonstraling bij zijn werkzaamheden voor operator Telstra.

Begin van de week sloegen de stoppen van Patterson door. Hij stal een militaire all-personal-carrier, met het uiterlijk van een tank -inclusief loop- en startte hij een drieste tocht door zes buitenwijken van Sydney. Hij gebruikte de gepantserde wagen vervolgens om zeven telefoontorens te vernietigen, waardoor een gedeelte van Sydney zonder telefoon kwam te zitten.

Tijdens zijn toch werd hij achtervolgd door twintig politie-auto's. Af en toe reed Patterson wat langzamer en zwaaide naar de politie en omstanders. Bij de aanval van de zevende telefoontoren werd de man door de politie overmeesterd.

Dit is niet de eerste keer dat mensen tot waanzin worden gedreven door mobiele telefonie. Afgelopen april ramde een gefrustreerde beller het hoofdkantoor van zijn operator. De man in kwestie was namelijk ontevreden over de dienstverlening van de telco.

Times Online