Interessant:

Peuter belt 300 keer met Amerikaanse 112

nieuws 12 juli 2007 om 11:58

Een 4-jarige peuter uit het Amerikaanse Chicago heeft in de maand juni meer dan 300 keer gebeld met het alarmnummer. De ouders van de peuter hadden haar namelijk een oude mobiele telefoon gegeven als speelgoed, de ouders wisten alleen niet dat het toestel nog wel geschikt was om het alarmnummer te bellen.

De mobiele telefoon was gedeactiveerd, maar nog wel voorzien van een SIM-kaart, met deze SIM-kaart konden bellers nog wel contact opnemen met het alarmnummer.

In de maand juni belde de peuter zo'n 300 keer met de hulpdiensten, medewerkers van de hulpdiensten werden soms wel 20 keer per dienst gebeld door het meisje. Het meisje was zich van geen kwaad bewust, zij dacht namelijk dat ze belde met McDonald's.

Toen het meisje na een maand haar adres gaf aan de hulpverleners, konden zij het appartement van de beller lokaliseren. De politie ging naar het appartement en deelde de moeder mee dat haar dochter al een maand lang met het alarmnummer belde, hierop pakte de moeder het mobieltje direct van haar dochtertje af. In Amerika is het namelijk strafbaar om onnodig te bellen met het alarmnummer.

Coolest Gadgets