Interessant:

Alcatel werkt aan groenere verpakkingen

nieuws 6 juli 2007 om 09:12

Mobiele telefoonfabrikant Alcatel gaat zijn steentje aan een beter milieu bijdragen door zijn toestelverpakkingen te herzien. Alcatel, tegenwoordig in handen van TCT Mobile, werkt samen met milieuorganisatie Carbon Footprint aan groenere verpakkingen. Carbon Footprint is een Engelse term, die duidt op de CO2-uitstoot van individuele consumenten of bedrijven. Er zijn verschillende manieren om je persoonlijke CO2-uitstoot te verminderen of te compenseren, ook bedrijven kunnen hun carbon footprint verminderen.

Door minder schadelijke grondstoffen te gebruiken en het totaal aan verpakkingsmateriaal te verminderen, draagt Alcatel bij aan een schonere wereld.

De verpakkingen van Alcatel-telefoons zijn in sommige gevallen drie keer zo klein geworden. Dit betekent niet alleen minder afval, maar het houdt ook in dat Alcatel kan besparen op transportkosten.

Bedrijven worden steeds vaker afgerekend op de wijzen waarop zij met het milieu omgaan. Zo bracht Nokia telefoons met een energie alerts uit en Apple pastte zijn milieubeleid aan na aanhoudende kritiek.

Engadget Mobile