Interessant:

Keniaanse huwelijken stranden door gsm

nieuws 3 juli 2007 om 12:27

Keniaanse huwelijken lopen massaal op de klippen wegens de mobiele telefoon. Volgens onderzoek van AllAfrica bespieden Keniaanse gehuwden elkaar via de mobiele telefoon, het stiekem kijken in de mobiele telefoon van de partner is niet ongewoon in Kenia.

Psychologen, huwelijkstherapeuten en priesters luidden de noodklok wegens het enorme aantal stukgelopen huwelijken. In de meeste gevallen scheiden vrouwen van hun echtgenoot, na het lezen de berichtjes op zijn mobiele telefoon. Bijna de helft van de ondervraagden gaf toe stiekem de sms-inbox van haar partner gelezen te hebben.

Volgens Keniaanse huwelijkstherapeuten heeft de komst van de mobiele telefoon een ouderwets probleem zichtbaar gemaakt, Keniaanse mannen gingen altijd al vreemd. De mobiele telefoon maakt het alleen mogelijk voor de echtgenotes om het bedrog te ontdekken, minnaars belden elkaar nou eenmaal niet via de ouderwetse analoge telefoon.

Overigens is het bespioneren van partners niet een exclusief Keniaans probleem. Uit een Zweeds onderzoek kwam eerder naar voren dat 66 procent van de partners stiekem elkaars sms-berichten leest.

textually.org