Interessant:

Stichting Brein eist persoonsgegevens van provider

nieuws 25 juni 2007 om 11:25

Internetprovider Leaseweb moet van een Amsterdamse rechter de persoonsgegevens van een van zijn klanten overhandigen aan de Stichting Brein. Stichting Brein eiste in een kort geding dat Leaseweb de identiteit van de eigenaren van Everlasting.nu, een torrentsite, bekend zou maken. Leaseweb weigerde dit, waarop Stichting Brein een kort geding aanspande.

De mensen achter Everlasting.nu, zijn al langer een doorn in het oog van de Stichting Brein. Dezelfde mensen achter Everlasting.nu, waren eerder verantwoordelijk voor de torrentsite LadyTorrent.

Vlak nadat de Stichting Brein de mensen achter Everlasting.nu sommeerde te stoppen met hun activiteiten, kreeg de website een make-over. Doel van deze herziening was het imago van de site te veranderen, zo werden gebruikers opgeroepen om hun eigen foto's te uploaden en werd een speciale sectie met open-source software geopend.

De rechter geloofde niet dat Everlasting.nu zijn leven gebeterd had en stelde de Stichting Brein in het gelijk. Leaseweb moet Everlasting.nu per direct afsluiten en de persoonsgegevens van de site-eigenaren overdragen aan Brein. Voor iedere dag dat Leaseweb Everlasting.nu in de lucht houdt, krijgt het bedrijf een boete van 2.000 euro.

De Stichting Brein is erg blij met de uitspraak. Volgens Brein biedt Leaseweb onderdag aan meerdere illegale websites. De uitspraak van de rechter kan wellicht helpen in toekomstige rechtszaken tussen de Stichting Brein en Leaseweb.

Webwereld