Interessant:

British Telecom en Sony vormen PSP om tot mobieltje

nieuws 25 mei 2007 om 16:20

Sony en British Telecom hebben een overeenkomst gesloten waardoor de Playstation Portable als mobiele telefoon gebruikt kan worden. De Playstation Portable (PSP) beschikt namelijk over een wifi-module, waardoor een draadloze verbinding met het internet mogelijk is. De samenwerking tussen Sony en British Telecom houdt in dat de PSP wordt voorzien van een scala aan breedbanddiensten, zoals Voice over IP (bellen), videobellen en messaging.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe diensten, moeten bezitters van een PSP verbinding maken met een wifi-hotspot. De software om de PSP om te vormen tot mobiele telefoon komt de komende maanden uit. Voor het voeren van videogesprekken is de add-on PSP-webcam nodig.

Sony speelde al langer met de gedachte om de Playstation Portable geschikt te maken voor telefonie en zelfs e-mail. De PSP wordt als eerste in Engeland geschikt gemaakt voor mobiele communicatie, vervolgens moet de dienst ook in honderd andere landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten gelanceerd worden.

Webwereld