Interessant:

Orange mobiel bereikbaar op vast nummer

nieuws 22 mei 2007 om 09:56

Voor wie geen vaste telefoonlijn wil, maar voor familie en vrienden wel voordelig bereikbaar wil zijn, biedt Orange een vast nummer voor de mobiele telefoon. Zowel thuis als onderweg zijn Orange klanten op het vaste nummer te bereiken.

inds 2006 biedt Orange met Unique het gemak van één telefoon waarmee zowel thuis als onderweg voordelig gebeld kan worden. Dat betekent onderweg mobiel bellen tegen het mobiele tarief en thuis tegen het thuistarief. Met de introductie van het vaste nummer voor de mobiel kunnen familie en vrienden de gebruiker van Unique nu ook tegen het voordelige vaste tarief bereiken.

Wanneer familie of vrienden naar het vaste nummer van de Unique klant bellen en deze is thuis, dan gaat zijn mobiele telefoon over en kan hij het gesprek aannemen. Als hij onderweg is, wordt degene die naar het vaste nummer belt direct doorgeschakeld naar zijn voicemail. De gebruiker van Unique ontvangt een sms-bericht dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Hij kan dan zelf beslissen of hij op dat moment terugbelt.

Unique is in septbember 2006 op de markt gebracht. Unique werkt samen met de Livebox van Orange. Deze alles in één modem is de ontvanger die het signaal draadloos via WiFi en de ADSL internetverbinding naar het telefoonnetwerk transporteert. Met de Livebox wordt een eigen draadloos ‘privé-netwerk’ gecreëerd, waardoor de klant voordelig kan bellen. Wanneer buiten het bereik van de Livebox wordt gebeld, wordt automatisch overgeschakeld naar het mobiele (GSM) netwerk. Andersom werkt het precies hetzelfde. De toegepaste Unlicensed Mobile Access-technologie (UMA) zorgt ervoor dat met Unique zowel via het GSM netwerk als het UMA netwerk kan worden gebeld.