Interessant:

T-Mobile is vergelijking Telfort zat en stapt naar rechter

nieuws 18 mei 2007 om 16:07

T-Mobile daagt KPN-dochter Telfort voor de rechter. T-Mobile is van mening dat de tariefsvergelijking die Telfort doet onjuist is én mensen misleidt. Volgens T-Mobile is de consument tot 41 procent meer kwijt bij Telfort dan bij T-Mobile.

Vorige week verlaagde Telfort haar tarieven aanzienlijk. Tegelijkertijd begon een campagne om mensen duidelijk te maken dat Telfort in veel gevallen de goedkoopste aanbieder is. Vergelijkende reclame werd niet geschuwd.

Volgens T-Mobile raken "… de vergelijkingen die Telfort via allerlei media uitdraagt echter kant noch wal. Telfort misleidt daarmee de consument. T-Mobile heeft besloten Telfort voor de rechter te dagen …". Dit laat de Deutsche Telekom dochter vrijdag namiddag weten via een persbericht.

T-Mobile stoort zich eraan dat Telfort een groot aantal kostenbepalende factoren achterwege laat, zoals ondermeer normaal gebruikte diensten als sms en het afluisteren van voicemail.

Om het standpunt kracht bij te zetten grijpt T-Mobile zelf naar het middel van vergelijkende reclame. "De KPN-dochter ziet echter over het hoofd dat de consument net zo goed veel duurder uit kan zijn met het abonnement van Telfort. Bij doorberekening van de belprofielen die de Consumentenbond hanteert blijkt dat een consument bij Telfort van 10% goedkoper tot 41% duurder uit is dan bij T-Mobile. T-Mobile vindt de vergelijking daarom onjuist en misleidend." aldus T-Mobile.