Interessant:

Open source mobiele dienst van Mozilla

nieuws 17 mei 2007 om 08:42

Open source softwareontwikkelaar Mozilla experimenteert met een dienst waarbij gebruikers internetsites op een speciale pagina kunnen opslaan, om deze later te bekijken op de mobiele telefoon. Mozilla noemt deze dienst Joey.

Via Mozilla Joey kunnen mobiele gebruikers veel tijd besparen bij het mobiel surfen. Bij Joey slaan gebruikers internetsites op, op hun Joey profielpagina. Dit gebeurt op de computer, internetters kunnen bepaalde gedeeltes van pagina's opslaan. Via de mobiele telefoon wordt dan alleen het opgeslagen gedeelte van de pagina geladen, zonder dat hierbij de onnodige gedeeltes worden gedownloaded. Dat scheelt vooral tijd en bandbreedte voor de mobiele internetter.

Momenteel verkeert Joey nog in de ontwikkelfase, vandaar dat de software bij wijze van experiment aangeboden wordt. Om gebruik te kunnen maken van Joey, moeten internetters de Firefox internetbrowser gebruiken. Joey is als add-on voor Firefox te downloaden.

Het is nog niet vastgesteld of Joey ooit de experimenteerfase zal ontgroeien, maar omdat het een open source toepassing is mag iedere softwareontwikkelaar zich bezighouden met de verdere ontwikkeling van de dienst.

Webwerld