Interessant:

KPN ziet mobiel internet heel groot worden

nieuws 15 mei 2007 om 10:04

Het Nederlandse telecombedrijf KPN voorspelt dat consumenten steeds vaker gebruik gaan maken van mobiel internet. Deze groei zal zich het komende jaar manifesteren. KPN sprak deze verwachting uit tijdens een presentatie in Shanghai.

De komende jaren zullen de verkoopcijfers van umts-telefoons zodanig stijgen, dat over enkele jaren alle nieuw verkochte toestellen geschikt zijn voor mobiel breedband internet. Naast mobiel internet, verwacht KPN dat mobiele bellers steeds vaker zullen kiezen voor een mobieltje met een ingebouwd navigatiesysteem. Er zijn al mobieltjes met ingebouwd navigatiesysteem verkrijgbaar, zoals de Nokia N95 en de Nokia 6110 Navigator.

Momenteel verwelkomt KPN vooral zakelijke klanten op haar mobiele breedbandnetwerk. Zakelijke gebruikers gebruiken mobiel internet vooral voor het beheren van hun e-mail.

KPN wil ook consumenten overtuigen om mobiel internet te gaan gebruiken. De hogere aanschafprijs van umts-toestellen vormt volgens Marco Visser van KPN geen probleem: Mensen betalen ook driehonderd euro voor een iPod.

Webwereld