Interessant:

iPod laat pacemaker stoppen

nieuws 11 mei 2007 om 10:34

Uit een studie van een 17-jarige (!) scholier, waar Reuters over bericht, volgt dat iPods in sommige gevallen pacemakers kunnen doen stoppen. In het onderzoek is alleen de invloed van de iPod onderzocht.

De jongen onderzocht de invloed van de iPod op 100 bejaarden met een pacemaker. Elektrische interferentie trad in 50 procent van de gevallen op als er een iPod gedurende korte tijd bij de pacemaker in de buurt werd gehouden. In enkele gevallen trad er al interferentie op als de iPod op ruim 45 centimeter (18 inch) van de pacemaker werd gehouden.

Deze interferentie kan de pacemaker mogelijk doen stoppen of overslaan. In het onderzoek kwam naar voren dat in enkele gevallen de pacemakers door de interferentie niet goed meer de snelheid van het hart konden uitlezen. In één geval stopte de pacemaker zelfs met werken.

De 17-jarige jongen heeft afgelopen donderdag zijn bevindingen gerapporteerd aan een forum van hartspecialisten. Overigens heeft hij het onderzoek niet volledig zelf gedaan. Het onderzoek werd begeleid door een assistent professor op de University of Michigan.

RED HERRING