Interessant:

Bevrijdingsdag beleven en volgen via sms

nieuws 2 mei 2007 om 10:12

Comité 4 en 5 mei, organisator van de Wageningse bevrijdingsfeesten, maakt het Bevrijdingsfestival interactief. Bezoekers van het Bevrijdingsfestival kunnen via sms het programma opvragen en meedoen aan het sms-debat.

In Wageningen wordt van oudsher het Bevrijdingsfestival gevierd, aangezien de capitulatie in deze stad werd getekend in 1945. Bezoekers van het Wageningse Bevrijdingsfestival kunnen bovendien ook speciale wallpapers en ringtones voor hun mobieltjes downloaden.

Het sms-debat is het eerste interactieve debat tijdens het Wageningse Bevrijdingsfestival. Hierbij worden stellingen op een videoscherm getoond, waarop het publiek via sms kan reageren.

Het technische bedrijf Mobillion zorgt voor de nodige techniek. Winhold Bartelink, Business Manager bij Mobillion:"De bevrijdingsfeesten in Wageningen zijn altijd zeer drukbezocht. Aangezien bijna iedereen wel een mobiele telefoon heeft, wilde Comité 4 en 5 mei Wageningen dit gebruiken om de dienstverlening te vergroten en nieuwe activiteiten te organiseren. Wij zijn gevraagd dat in te richten en het resultaat is een interactief debat en extra service doordat het festivalprogramma overal te raadplegen is via de gsm.".