Interessant:

Nokia en operators promoten mobiel als betaalmiddel

nieuws 27 april 2007 om 08:59

Nokia slaat de handen ineen met enkele grote mobiele operators om de mobiele telefoon om te vormen tot betaalmiddel. Het idee van de mobiele telefoon als portemonnee is niet nieuw, de samenwerking tussen Nokia en mobiele operators moet zorgen voor een wereldwijde standaardisering.

In de toekomst moeten mobiele bellers van Londen tot Tokyo hun mobieltje kunnen gebruiken als betaalmiddel, op dezelfde wijze en met dezelfde apparatuur. Hierbij kan gedacht worden aan een apparaat waar het mobieltje langs gehaald moet worden, het bevestigen van betalingen met een PIN-code behoort ook tot de mogelijkheden.

Onder meer KPN, Orange, O2, Maxis Communications, Mobilkom Austria en South Korea Telecom gaan de samenwerking met Nokia aan. In totaal gaat het om veertien internationale spelers die mobiel betalen gaan ontwikkelen. Naast Nokia, doen ook telefoonfabrikanten Samsung en LG mee. Creditcardbedrijf MasterCard sluit het rijtje deelnemers. De eerste testen moeten in oktober van start gaan.

In Nederland zijn al verschillende experimenten met mobiel betalen gestart, zo kunnen klanten van supermarkt C1000 de boodschappen met hun mobieltje afrekenen.

Reuters UK