Interessant:

BlackBerry ook op Windows Mobile-toestellen

nieuws 23 april 2007 om 19:56

Voortaan is het niet meer nodig om een BlackBerry-toestel te hebben om gebruik te maken van BlackBerry, hiertoe ontwikkelt BlackBerry virtuele software voor toestellen die draaien op Windows Mobile 6. Via de virtuele BlackBerry-software kunnen Windows Mobile-gebruikers contact maken met het BlackBerry-platform en zo via push-email hun mail bekijken, hun adresboek inzien, browsen en gebruikmaken van instant messenger.

Research in Motion (RIM), de ontwikkelaar van BlackBerry, biedt de virtuele BlackBerry-omgeving aan via mobiele operators. De Amerikaanse mobiele operator AT&T zal als eerste de virtuele BlackBerry-omgeving aan zijn klanten aanbieden.

RIM wil nog niet onthullen welke mobiele apparaten geschikt zullen zijn voor de virtuele BlackBerry. Wel maakte RIM bekend dat Windows Mobile-toestellen waarop de virtuele BlackBerry-omgeving geïnstalleerd is, er net zo uitzien en aanvoelen als de BlackBerry-apparaten. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen de Windows Mobile-interface en de BlackBerry-interface.

Webwereld