Interessant:

Vakantiebellen blijft duur

nieuws 23 maart 2007 om 15:29

Volgens de Consumentenbond is het Europese besluit over vakantiebellen van donderdag desastreus voor consumenten. Volgens de Bond verandert het besluit weinig aan de torenhoge tarieven die consumenten nu betalen voor bellen vanuit het buitenland naar Nederland.

Verscheidene Europese Consumentenorganisaties waaronder de Nederlandse Consumentenbond pleiten voor een maximumtarief voor vakantiebellen. Telefoonbedrijven hebben op dit moment feitelijk vrij spel, door een falende marktwerking. Hierdoor blijven de tarieven hoog.

De EU gaat nu de tarieven voor vakantiebellen maximeren. In plaats van het voorgestelde maximum van 30 cent per minuut kiest de Unie voor een maximumtarief van 50 eurocent in combinatie met een starttarief van 25 cent. Meest opvallend aan de voorgestelde regel is dat deze alleen geldt voor nieuwe klanten. Oude klanten bellen tegen het (hoge) oude tarief, tenzij zij zelf om lagere tarieven vragen.

De Consumentenbond gaat samen met andere consumentenorganisatie nu proberen het Europees parlement op andere gedachten te brengen. Het parlement neemt in mei het definitieve besluit.