Interessant:

Gratis bellen met debitel

nieuws 22 januari 2007 om 11:19

debitel introduceert een skype-achtige dienst waarmee gratis gebeld kan worden met de mobiele telefoon. De nieuwe dienst heet debitel One en biedt klanten de mogelijkheid om thuis of op de zaak over internet te bellen.

Klanten bellen gratis naar vaste nummers in Nederland. Mobiele nummers en buitenlandse nummers zijn niet gratis, maar wel aanzienlijk goedkoper dan het mobiele tarief. Om van de dienst gebruik te maken dient er wel gebeld te worden met een telefoon die WiFi en SIP ondersteunt. Steeds meer toestellen bieden deze opties, waaronder de Nokia's E61, E70 en N80.

"Elke klant moet kunnen bellen tegen de voor hem of haar meest aantrekkelijke tarieven. We zien nu dat klanten thuis de mobiele telefoon vaak gebruiken uit gemak, terwijl het over het algemeen voordeliger is om de vaste telefoon te gebruiken. Wij willen onze klanten tegemoet komen en ze voorzien van een product waarmee ze altijd het meest voordelig uit zijn. VoIP is de toekomst en deze technologie maakt het mogelijk om onze klanten dit voordeel te bieden. Daarnaast willen we ons onderscheiden door deze dienst niet alleen voor klanten thuis maar in de toekomst op elke locatie waar WIFI beschikbaar is aan te bieden", aldus Joël Becher, COO/CCO, debitel Nederland B.V.