Interessant:

Wetenschappers bezorgd om gsm-verslaafden

nieuws 19 januari 2007 om 17:05

Amerikaanse wetenschappers maken zich ernstige zorgen over het groeiende aantal mobiele telefoonverslaafden. Onderzoekers van University of Florida hebben de noodklok geluid over gsm-verslaving. Bovendien stellen onderzoekers dat mobieltjes meerdere negatieve gevolgen voor de samenleving hebben.

Een groot deel van de Amerikanen kan geen minuut zonder zijn mobieltje. Een meerderheid van hen geeft aan zijn of haar telefoon niet uit te zetten tijdens een bioscoopbezoek, uit angst voor het missen van een oproep of berichtje.

Uit een Japans onderzoek blijkt dat kinderen die een mobieltje bezitten, moeilijker vrienden maken dan leeftijdsgenootjes die geen mobieltje hebben.

In Brits onderzoek liet zien dat meer dan een derde van de studenten zegt niet zonder zijn mobiele telefoon te kunnen. Zeven procent van deze groep gaf aan ooit een baan of een relatie verloren te hebben wegens zijn mobiele telefoonobsessie.

Studenten zijn over het algemeen erg gehecht aan hun mobieltje. Een kwart van de Italiaanse studenten beschikt over meerdere mobieltjes en geeft bovendien aan niet meer zonder te kunnen.

textually.org