Interessant:

Apple kan iPhone merknaam niet meer gebruiken

nieuws 19 december 2006 om 13:22

Na een periode van geruchten en speculaties kwam er gisteren duidelijkheid over de iPhone, vanuit een zeer onverwachte hoek. Het was Linksys, fabrikant van netwerkapparatuur, die de iPhone aankondigde. De Linksys iPhone heeft niets met Apple te maken; de iPhone is zelfs geen mobiele telefoon. Apple's plannen over een mobiele telefoon blijven voorlopig geheim.

De Linksys iPhone is speciaal ontworpen voor internettelefonie, ook wel bekend als VoIP. Linksys bezit de merknaam iPhone als sinds de jaren negentig van de twintigste eeuw.

De lancering van de Linksys iPhone betekent overigens niet dat Apple zijn plannen voor een eigen mobieltje in de ijskast zal zetten. Volgens technologiewebsite Gizmodo zal Apple in het eerste kwartaal van 2007 zijn eigen mobiele telefoon presenteren. Dit toestel zal echter een andere naam dan iPhone moeten krijgen, aangezien Linksys de rechten voor deze naam bezit.

Anonieme bronnen vermoeden zelfs dat Apple voor mobiele operator zal willen spelen. Hiermee verbindt Apple zijn telefoontoestel aan een telefoniedienst, net zoals de iPod mediaspeler gekoppeld is aan de iTunes Music Store. Verkoop van mobiele toestellen en telefoniediensten zouden voornamelijk via de Apple Stores moeten verlopen.