Interessant:

Apple ontkent berichten over stagnering iTunes

nieuws 14 december 2006 om 16:46

Afgelopen dinsdag berichtte marktonderzoeker Forrester Research dat de Apple iTunes Music Store steeds minder muziek verkocht. Forrester voorspelde zelfs dat iTunes binnen afzienbare tijd verliezen zou lijden. Apple was allerminst blij met het nieuws en spreekt de bevindingen van Forrester dan ook tegen. Apple wil echter geen verkoopcijfers van iTunes publiceren.

Voor zijn onderzoek had Forrester inzicht in de iTunes-accounts van 2.800 panelleden. Op basis van dit panel, bracht Forrester zijn bevindingen naar buiten. Zo signaleerde Forrester een omzetdaling van 65 procent bij iTunes.

Apple noemt het onderzoek incorrect en ontkent de forse dalingen in muziekverkopen. Apple wil echter geen cijfers openbaar maken, om de bevindingen van Forrester te ontkrachten.

Forrester is niet overtuigd en blijft achter zijn cijfers staan. De marktonderzoeker benadrukt de hoge kosten die gepaard gaan met de hosting van iTunes en ook de hoge kosten die Apple moet maken voor de facturering van iTunes aankopen.

Webwereld