Interessant:

Orange lanceert UMTS

nieuws 29 november 2006 om 15:58

Orange introduceerde gisteren een UMTS dienst voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Ook klanten van Orange kunnen nu altijd en overal snel en gemakkelijk internetten, e-mailen, videobellen en video kijken op hun mobiele telefoon of laptop.

Orange biedt gelijk een breed scala aan producten en diensten die geoptimaliseerd zijn voor UMTS. Consumenten kunnen videobellen, televisiekijken en videoclips downloaden op hun mobiele telefoon. Via Orange World TV zijn nu 9 nationale en internationale tv-zenders te bekijken, waaronder nieuwszenders als BBC World en EuroNews, en entertainment van Cartoon Network en Fashion TV. Orange World TV biedt ook video-on-demand en honderden te downloaden videoclips. Zakelijke gebruikers kunnen onder andere gebruik maken van mobiele toegang tot het bedrijfsnetwerk en videovergadering.

Voor Orange UMTS hebben gebruikers een mobiele UMTS-telefoon nodig met een zogeheten UMTS-simkaart, voor de laptop is een UMTS-Mobile Office Card nodig. Tot eind maart 2007 ontvangen abonnees gratis Orange World TV en berekent Orange het videobellen tegen hetzelfde tarief als een gewoon gesprek. Gedurende de introductieperiode rekent Orange voor drie maanden UMTS tijdelijk 19 euro inclusief btw per maand en een 300 MB databundel. Dat is inclusief de Mobile Office Card voor de laptop (geschikt voor UMTS, GPRS en WiFi).

Voor zakelijke gebruikers heeft Orange ook een introductie-aanbod bestaande uit drie maanden UMTS voor 40 euro exclusief btw per maand en een 1 GB databundel. Dit is eveneens inclusief de Mobile Office Card.