Interessant:

iPod meer dan welkom in vliegtuig

nieuws 14 november 2006 om 15:25

Apple werkt samen met Air France, Continental, Delta, Emirates, KLM en United aan het tot stand brengen van een naadloze integratie tussen de iPod en de video- en audiosystemen aan boord van de vliegtuigen van deze maatschappijen. De zes vliegmaatschappijen zullen hun passagiers de mogelijkheid bieden hun iPod aan te sluiten op hun vliegtuigstoel.

"De iPod is de best denkbare reisgezel. Dankzij dit nieuwe project kunnen reizigers hun iPod nu tijdens de vlucht opladen en films en televisieprogramma's die op de iPod zijn opgeslagen, bekijken op het scherm achter op de vliegtuigstoel", aldus Greg Joswiak, vice president voor Worldwide iPod Product Marketing bij Apple. "We zijn verheugd dat we met Air France, Continental, Delta, Emirates, KLM en United kunnen samenwerken om gebruikers van de iPod een nog aangenamere vlucht te bezorgen."

De iPod-vliegtuigvoorziening zal vanaf medio 2007 beschikbaar zijn voor passagiers van Air France, Continental, Delta, Emirates, KLM en United. Bovendien werkt Apple samen met Panasonic Avionics Corporation aan een project om deze mogelijkheid ook aan te bieden aan passagiers van andere toonaangevende vliegmaatschappijen. Het aanbod van iPod-accessoires en -oplossingen blijft gestaag groeien. Er zijn nu al meer dan 3000 accessoires voor de iPod beschikbaar, van modieuze hoesjes tot luidsprekersystemen. Bovendien is meer dan 70 percent van de automodellen die in 2007 voor de Amerikaanse markt worden geproduceerd, uitgerust met speciale voorzieningen voor aansluiting van de iPod.

iPod en iTunes spelen een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie en bieden de beste oplossing om onderweg, thuis, in de auto en nu ook in het vliegtuig naar muziek te luisteren. De iPod is met een verkoop van bijna 70 miljoen stuks 's werelds populairste digitale-muziekspeler en draagbare videospeler. De iTunes Store is met meer dan 1,5 miljard verkochte en gedownloade nummers wereldwijd de meest succesvolle internetmuziekwinkel. De iTunes Store (www.itunes.com) biedt meer dan 3,5 miljoen nummers, 65.000 podcasts, 20.000 gesproken boeken, 5000 muziekvideo's, 250 televisieprogramma's en meer dan 100 films van Walt Disney Pictures, Pixar, Touchstone Pictures en Miramax Films.