Interessant:

Groningse politie voortaan op pad met pda

nieuws 5 oktober 2006 om 18:21

De politie in Groningen gaat dertig agenten bij wijze van proef uitrusten met een pda. De agenten zullen de pda bij zich hebben tijdens hun surveillances. Het apparaatje zal agenten een seintje geven als zij langs het huis van iemand lopen die boetes open heeft staan, maar het kan de agenten ook wijzen op beruchte plekken waar hangjongeren zich ophouden.

Volgens de woordvoerder van het Groninger politiekorps, zijn zij de eerste agenten ter wereld die een pda zullen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdens het experiment worden alleen agenten die in de Korrewegwijk surveilleren voorzien van een pda.

De pda's die de Groningse politie gebruikt zijn uitgerust met een navigatiesysteem. Hierdoor kan de agent precies zien waar zijn collega's zich bevinden. Bovendien geeft de centrale allerlei informatie door aan de agenten, via de pda. Het is aan de verschillende politiechefs om te bepalen welke informatie een agent op zijn of haar pda te zien krijgt.

Mocht het vijf maanden durende experiment positieve resultaten opleveren, dan worden de pda's misschien landelijk ingezet.

NU.nl