Interessant:

Tweedehands gsm's gewild bij fraudeurs

nieuws 31 augustus 2006 om 20:46

Een groot deel van de mobiele telefoons op de markt voor tweedehands toestellen zitten nog boordevol persoonlijke informatie, terwijl de oorspronkelijke eigenaars dachten deze informatie gewist te hebben. Kwaadwillenden kunnen zo eenvoudig achter gevoelige informatie komen en hier misbruik van maken.

Een Amerikaans IT-bedrijf onderzocht de veiligheid van tweedehands mobieltjes door enkele telefoons op veilingsite eBay te kopen. De aangeschafte mobieltjes leken aanvankelijk leeg te zijn, maar via enkele simpele bewerkingen wisten de werknemers van Trust Digital persoonlijke informatie terug te halen.

Volgens Trust Digital is de onveiligheid van mobieltjes te wijten aan het gebruik van goedkoop flashgeheugen. Flashgeheugen is weliswaar goedkoop en relatief snel, maar het effectief wissen van informatie is zeer lastig. Net als bij harde schijven van computers verdwijnt informatie niet na een simpele verwijderactie, bestanden zijn nagenoeg altijd terug te halen.

De enige veilige manier om je van een oude mobiele telefoon te ontdoen, is door erover heen te rijden met een vrachtwagen, aldus Trust Digital.

WebWereld