Interessant:

NVPI hekelt oordeel Bond over ALLOFMP3

nieuws 29 augustus 2006 om 20:20

Elke maand onderzoekt en vergelijkt de Consumentenbond verschillende producten. Onlangs publiceerde de Consumentenbond een overzicht van online muziekwinkels. Hierbij kreeg het omstreden Russische ALLOFMP3 het oordeel Erg Goedkoop, dit tot ergernis van de muziekindustrie.

De Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van Beeld- en Geluidsdragers (NVPI) meent dat de Consumentenbond niet zo positief zou mogen oordelen over ALLOFMP3. Het NVPI is er namelijk van overtuigd dat ALLOFMP3 geen legale muziekwinkel is, aangezien het bedrijf opereert onder een vage Russische auteurswet. Bij de meeste legale muziekwinkels kost een muzieknummer een euro, bij ALLOFMP3 kun je voor enkele centen een modern muzieknummer kopen.

Het is niet de eerste keer dat ALLOFMP3 onder vuur ligt, Amerika en Rusland hebben zelfs diplomatieke problemen gehad rondom de webwinkel. Ook de Nederlandse zanger Marco Borsato is niet blij met ALLOFMP3, die verdient namelijk geld aan zijn muziek, zonder dat de zanger hier ooit geld voor terugziet.

ALLOFMP3 lijkt zich van geen kwaad bewust, de Russen hebben zelfs een winkel geopend met de naam allTunes. De naam allTunes lijkt natuurlijk erg veel op de naam van de populaire Apple iTunes Music Store.

De Consumentenbond heeft nog niet officieel gereageerd op de kritiek van het NVPI.

Planet Multimedia