Interessant:

Microsoft's multimedia platform heet Zune

nieuws 24 juli 2006 om 17:08

Het gonst al enkele weken van de geruchten over een nieuwe multimediadienst van Microsoft. Vandaag nam Microsoft veel van de onduidelijkheid weg door de naam de nieuwe dienst te onthullen. Onder de naam Zune wil Microsoft iedereen draadloos en interactief laten genieten van muziek, film en wellicht ook spelletjes.

Zune is de verzamelnaam voor een scala aan toekomstige betaaldiensten en mobiele apparaten van Microsoft. Het eerste Zune apparaat dat uitkomt, zal waarschijnlijk een muziekspeler zijn. Microsoft opent ook een volledig nieuwe online muziekwinkel voor Zune.

De tweede lancering van een Zune apparaat staat gepland voor 2007. Bij Zune staat het beleven van muziek, film en andere media voorop. Waarschijnlijk kunnen Zune-gebruikers draadloos muziek met elkaar delen. Microsoft-insiders maken zelfs melding van een op handen zijnde game portal, genaamd Xbox Live Anywhere. Waarschijnlijk is dit een mobiele versie van het huidige Xbox Live voor de Xbox en Xbox 360 consoles.

De ontwikkeling en marketing van Zune heeft Microsoft ondergebracht bij een nieuwe afdeling, genaamd Entertainment & Devices Division.

Engadget