Interessant:

Videotheek in iTunes vanaf volgende maand

nieuws 20 juli 2006 om 00:13

iTunes staat al sinds zijn begin gelijk aan de online verkoop van muzieknummers. Onlangs konden Amerikaanse internetters ook voor hun favoriete tv-programma's terecht bij de iTunes Music Store. Volgens welingelichte bronnen zal iTunes zeer binnenkort ook complete films gaan verhuren.

De verkoop van video's via iTunes is begonnen met de lancering van de nieuwste iPod muziekspeler, deze biedt video-ondersteuning.

Volgens de website ThinkSecret zal de hoogste baas van Apple volgende maand aankondigen dat er speelfilms via iTunes verhuurd zullen worden. De films worden geen eigendom van de iTunes-klanten, het gaat nadrukkelijk om filmverhuur. Dit hebben de filmmaatschappijen bedongen, die vrezen voor piraterij als films daadwerkelijk verkocht worden via iTunes.

Apple zou al overeenkomsten hebben gesloten met grote filmstudio's als Walt Disney, Paramount, Universal en Warner. Contractbesprekingen met andere filmstudio's zijn in volle gang.

De speelfilms die via iTunes verhuurd worden, zullen beschikken over een soort houdbaarheidsdatum. Na het verlopen van deze datum zijn de films niet meer af te spelen.

WebWereld