Interessant:

Miljoenen verspild door gsm van het werk

nieuws 7 juli 2006 om 20:58

Marktonderzoeker AKJ denkt dat grote bedrijven miljoenen euro's verspillen door het mobiele telefoongebruik van hun werknemers. AKJ heeft zelfs een speciaal programma ontwikkeld om paal en perk te stellen aan de verspilling van mobiele belminuten op het werk. Kern van dit programma is bewustzijn over de eigen kosten.

Volgens AKJ is het grootste probleem bij multinationals, dat deze bedrijven bulkcontracten hebben voor de mobieltjes van hun werknemers. Hierdoor weten individuele werknemers niet precies hoeveel hun belgedrag nou precies per maand kost.

Vooral sms-abonnementen op ringtones en dergelijke doen de kosten hoog oplopen. Volgens AKJ moeten grote bedrijven iedere werknemer een nota laten zien van hun mobiele telefoonrekening. Zodra werknemers zien wat hun belgedrag precies kost, zou dit moeten leiden tot een positieve verandering in hun belgedrag.

AKJ verwacht dat hun programma kan leiden tot een daling van 20 procent in de belkosten van grote bedrijven. Bij multinationals gaat het dan om miljoenen per maand.

The Register