Interessant:

Boete wegens illegale online verkoop Madonna-mp3's

nieuws 30 juni 2006 om 01:10

Een Franse legale online muziekwinkel moet een boete van 600.000 euro betalen aan muziekster Madonna. De Franse afdeling van muziekwinkel Virgin heeft namelijk ten onrechte een de beveiliging van een muzieknummer van Madonna gekraakt en dit gekraakte nummer te koop aangeboden. De hoge boete is opgelegd door een Franse rechter.

Madonna sloot in Frankrijk een exclusief contract met France Telecom voor het uitbrengen van haar nieuwe singel Hung Up. Virgin had de single nooit als eerste mogen aanbieden, aangezien France Telecom een half miljoen euro aan Madonna's platenlabel had betaald om het nummer exclusief te mogen verkopen in oktober.

In zijn weerwoord, zegt Virgin de consument een plezier te doen met deze actie. Door exclusieve contracten tussen artiesten en andere partijen, hebben consumenten helemaal geen keuze waar zij hun online muziek kopen.

De Franse rechter verwees dit verweer naar de prullenmand en bepaalde dat Virgin France 250.000 euro moet betalen aan zowel France Telecom als aan Orange. Warner Music, Madonna's platenlabel, mag rekenen op 100.000 euro van Virgin France.

WebWereld