Interessant:

Vodafone betaalt zijn klanten voor hun mms-filmpjes

nieuws 16 juni 2006 om 17:21

Vanaf nu kunnen Vodafone klanten filmpjes, die ze met hun mobieltje hebben gemaakt, aan alle andere Vodafone klanten laten zien en daarmee geld verdienen. Hoe meer kijkers de clip op de mobiele telefoon downloaden en bekijken, hoe meer de maker van de clip verdient. De dienst heet KijkMij TV. Vodafone is de eerste operator met een dergelijke videodienst in Nederland.

Vodafone is de eerste mobiele operator in Nederland die met de dienst KijkMij TV klanten de gelegenheid geeft hun minifilmpjes via de mobiele telefoon met een groot publiek te delen.

Elke clip moet voldoen aan de strenge inhoudseisen en wordt door Vodafone nauwkeurig gescreend. Vodafone voorkomt hiermee dat ongepaste videoclips zoals clips met discriminerende inhoud, geweld en illegale activiteiten, op KijkMij TV worden uitgezonden.

KijkMij TV wordt in de komende weken uitgebreid met verschillende categorieën waar klanten minifilmpje kunnen bekijken en insturen. De mobiele regisseurs sturen hun filmpjes door middel van video-mms naar het nummer 2006. Als het minifilmpje voldoet aan de inhoudseisen die Vodafone stelt, kunnen klanten het fragment daarna op alle Vodafone live! mobieltjes in Nederland bekijken. Ook kunnen de filmpjes via mms worden doorgestuurd naar andere mobiele telefoons.

Klanten betalen 0,25 cent voor het downloaden van een clip. Dan gaat ook het verdienmodel in werking en krijgt de maker van de videoclip 10 procent van de downloadkosten uitbetaald. Soortgelijke diensten in Engeland laten inmiddels cijfers zien van anderhalf miljoen downloads per maand.

Uitbetalen via Pay Pal

Vodafone opent een KijkMij TV saldo rekening met behulp van het mobiele nummer en e-mail adres van de maker. Elke keer als kijkers de clip op hun mobiel downloaden, crediteert Vodafone 10% van het bedrag op de saldorekening van de maker van de clip. Als de balans op de Kijk Mij TV rekening tien euro bereikt of overschrijdt, stuurt Vodafone het bedrag samen met het e-mail adres naar Pay Pal, die dan vervolgens voor de uitbetaling zorgt.