Interessant:

RIAA heeft illegale muziekuitwisseling onder controle

nieuws 14 juni 2006 om 18:07

Volgens de directeur van de Amerikaanse waakhond van de entertainmentindustrie houdt zijn organisatie het illegaal uitwisselen van muziek binnen de perken. De RIAA-directeur doet deze uitspraken een jaar nadat de hoogste Amerikaanse rechter zich uitsprak tegen illegale muziekdiensten. Volgens de RIAA doen legale diensten het steeds beter.

Volgens de RIAA kiezen steeds meer internetters ervoor om online hun muziek via legale muziekdiensten aan te schaffen. De online verkopen van legale muziekdiensten stegen met 77 procent, terwijl de verkoopcijfers van cd's met slechts drie procent daalden.

De RIAA benadrukt dat het probleem van de illegale muziekdiensten nog niet opgelost is. Ondanks dat makers van uitwisselprogramma's zoals BearShare, WinMX en Grokster niet langer actief zijn, maken nog vele internetters gebruik van deze programma's. Bovendien zijn eDonkey en Bittorrent, de twee p2p-programma's, nog altijd in ontwikkeling en maken miljoenen internetters gebruik van deze programma's.

In zijn tocht tegen online muziekuitwisseling klaagde RIAA 18.000 internetters aan. 4.500 van hen kozen voor een schikking van gemiddeld 3.570 euro.

USA Today