Interessant:

Rusland staat onder politieke druk om ALLOFMP3

nieuws 6 juni 2006 om 23:55

Enkele weken geleden leek het einde van de Russische muziekdienst ALLOFMP3 nabij, de website was namelijk lange tijd offline en niemand wist precies waarom. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand en inmiddels is de muziekdienst weer voor iedereen toegankelijk. ALLOFMP3 is de muziekindustrie echter een doorn in het oog, de dienst wordt van alle kanten tegengewerkt.

Momenteel wordt de Russische regering onder druk gezet om ALLOFMP3 te sluiten. Amerikaanse onderhandelaars dreigen de toelating van Rusland tot de World Trade Organisation (WTO) in gevaar te brengen. Het WTO is een zeer machtige internationale financiële lobby.

Volgens de internationale waakhond van de muziekindustrie, IFPI, is ALLOFMP3 niets meer dan een piratensite. ALLOFMP3 meent echter dat zij volledig legaal handelen, zij dragen namelijk auteursrechten af op basis van de Russische auteurswet. Deze auteurswet is namelijk veel losser en gunstiger voor muziekverkopers dan de auteurswetten uit andere landen.

Door te dreigen met het bemoeilijken van toegang tot de WTO, hopen Amerikaanse onderhandelaars dat ALLOFMP3 snel van het toneel zal verdwijnen.

WebWereld