Interessant:

Google Maps standaard op BenQ-Siemens toestellen

nieuws 5 mei 2006 om 10:58

Vanaf juni 2006 zal Google Maps voorgeïnstalleerd zijn op een aantal UMTS-toestellen van BenQ-Siemens. De samenwerking met Google past binnen het streven van BenQ-Siemens om gebruikers een complete productbeleving te bieden.

Met Google Maps zijn gemakkelijk en snel restaurants, galerieën, winkels en andere lokale hotspots te vinden. Gebruikers krijgen direct vanaf de mobiele telefoon toegang tot routebeschrijvingen, satellietbeelden en plattegronden van Google Earth.

"Content speelt een aanzienlijke rol bij de nieuwe fase die de mobiele telefoonindustrie ingaat. Mensen gebruiken hun mobiele telefoon steeds meer voor het opzoeken van informatie op het internet. Onze samenwerking met Google biedt mensen de mogelijkheid om te vinden wat ze zoeken – snel en gemakkelijk", aldus Clemens Joos, CEO van BenQ Mobile. "De mensen kennen en vertrouwen Google, en ik ben geweldig blij dat BenQ Mobile een aantal van de populairste Google-diensten naar de mobiele consument gaat brengen."

De zoekdienst van Google is al geruime tijd mobiel beschikbaar. Eerder dit jaar kondigden SonyEricsson en Motorola al aan de zoekfunctie van Google standaard op hun mobiele telefoons te installeren. Google Maps for Mobile is de mobiele variant van Google Maps.