Interessant:

Logo voor betrouwbare en veilige muziekdiensten

nieuws 1 mei 2006 om 13:21

Door het enorme aanbod aan legale online muziekwinkels is het voor consumenten lastig kiezen. Vandaar dat de Nederlandse muziekindustrie online muziekwinkels een logo biedt, waaraan internetters direct kunnen zien dat het hier om een legale muziekdienst gaat. Vanaf vandaag mogen twintig muziekdiensten het zogenaamde True Fan File-logo gebruiken.

De True Fan File campagne is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van Beeld- en Geluidsdragers (NVPI). Het NVPI wil het legaal downloaden van muziek aanprijzen, onder het motto betaald downloaden schept een band.

Online muziekwinkels die het True Fan File-logo mogen voeren, zijn volgens het NVPI volledig geautoriseerd om legale muzieknummers te verkopen. Bovendien staan deze winkels garant voor zekerheid en veiligheid.

Muziekdiensten als Apple iTunes, Planet Musicstream en Tiscali Music Downloads zijn aangesloten bij True Fan File, evenals alle Nederlandse platenmaatschappijen. Guus Meeuwis en Lange Frans & Baas B. zorgen voor de promotie van de True Fan File-campagne.

WebWereld